lördag 2 juli 2011

Midsommar, Höllviken och förkylning!

Nu har man haft lite ledighet, det har varit underbart framtills i ondsdagskväll...Då min kära förkylning kom upp utan att vara beställt...tacka vet jag Mr. Alvedon och Mr. Nezeril, de är väldigt kära vänner till mig. =)Lägger ut lite fina bilder  från Midsommar och veckan i Höllviken. Enjoy!


Midsommar ute i Almåsa!

Pizzabullar! (se recept nedan)



Vacker ros!

Min älskade!

Bärpaj med hallon/blåbär/jordgubbar/björnbär!

Pizzabullar!

Ingredienser:

1/2 paket jäst (á 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
3 msk socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning:
2-3 pkt bacon
1 st finhackad gul lök
1 dl krossade tomater
lite tomatpuré
pizzakrydda efter smak

Pensling:
ägg
pizzakrydda
riven ost

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Under tiden degen jäser blanda ihop fyllningen, koka upp. Smaka av. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda och riven ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 6-7 min. Låt kallan på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Ha en trevlig helg! =)

0 kommentarer: