tisdag 20 mars 2012

Vår med Vellingeblomman!


Söta påsklyktor, inte sant?



Vackra påskliljor som precis börjat slå ut!


Homemade dekoration!

Då var det dags igen, för ett nytt inlägg MED recept! ;)
Dagarna sedan jag skrev sist har varit lugna som gatan och bara tagit det lugnt. Varit en aningen i drömmarnas värld. Har tittat på radhus på nätet och hittat mycket fina föremål. Känner mig redo för att flytta till något större nu och skaffa en liten hund. =)
I lördags blev det full rulle, först ner till svärföräldrarna på en god fika och en shoppingtur till Vellingeblomman. Hann knappt hem förrän det blev ett kärt återbesök på http://rosegardensupreme.se/ underbart god mat och fin, fin efterrätt. =)
Idag jobbar jag kväll, så då passar jag på att baka morotsbröd tills ikväll. Mums!

Ingredienser:
5 dl mjölk 
50 g jäst
25 g margarin
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl 
1 ägg 
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt

Gör så här: Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.


0 kommentarer: