tisdag 13 april 2010

Österlentrip och 24 Seven


Nu var det ny vecka igen…Jag åkte till Österlen i helgen där mitt hjärta alltid kommer att finnas vart jag än bor. Kände att jag behövde samla nya krafter, det är den bästa medicinen, att komma ifrån all stress som finns i Malmö.
Jag har ju MÅNGA brorsbarn (11 st) som jag tyvärr inte hinner träffa så mycket som jag skulle vilja. Så i lördags åkte jag ner och passade samtidigt på att gratulera Jonathan (ett av mina brorsbarn) och min pappa som fyllde år denna helg.
Det var mysigt att komma ner dit!
Att få söndagsstek som ens pappa har lagat är det inget som slår! =) Oops! Jag hann knappt blinka så var helgen slut. =(

Igår tog jag modet till mig och gick på gym med Magdies på 24 Seven vid Värnhem, äntligen kommer jag till skott. Så skönt att få börja träna på ”riktigt”. Så nu har jag gjort ett avtal 12 månader framöver, dags att bli fit för beach 2010. =) Cross my fingers, att jag lyckas!
Intresserade av att börja träna?
Gå in på: http://www.fitness24seven.com/2b/
Veckan framöver är fullsmockad med jobb, ser inte riktigt fram emot att jobba från 06.45-21.00 imorgon…Som tur är kommer det en helg…
Då skall det tjänas pengar på loppis, ni är så hjärtligt välkomna till Marknadsbörsen på lördag eller söndag.
På lördagskvällen skall det firas min sambos födelsedag genom att gå på Rådhuskällaren och käka filéfrossa i massor! Det är nog en bra idé att ha tights på sig ;) Som sagt är det en fullspäckad vecka…Men ser fram emot den. =)
Dags för ett recept…Gratinerad fläskfilé

Ingredienser:
500-600 g fläskfilé
400 g broccoli
1 röd paprika
Kryddor: salt och svartpeppar
Sås:
12 st champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl hackad gräslök
2 dl paprika och chili crème fraiche
2 msk margarin
½ vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
Kryddor: ½ tsk salt, ½ grovmalen svartpeppar

Gör så här: Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnssäker form, spara några till garnering. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
Skiva champinjonerna och fräs dem i lite margarin.
Hacka tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör ner mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt svamp, tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt det puttra några minuter. Skär paprikan i långa strimlor. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
Gratinera i 225° mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den har fått fin färg. Servera med klyftpotatis.

0 kommentarer: