tisdag 20 juli 2010

Glasserad kassler och glassiga dagar...





Himla vilka underbara soldagar vi har haft! Wonderful! =) Me like a lot!
Helgen var fullspäckad med jobb, tyvärr hade jag inte möjlighet att gå på Svedala Rock för att se Europe, men det kommer fler konserter…
Denna vecka blir det i alla fall lite mer ledighet och skojsiga saker som händer. =) Idag var jag på shoppingrunda med Lotta för att hitta kläder tills på lördag(då min bror skall fira sin 40-årsdag).
Och lucky me hittade jag en klänning som jag bara älskar och ett par glittriga glamourörhängen.
Det var ett par dgr sedan sist jag skrev. .. under tiden har det provats att laga en massa olika nya maträtter…
Tänkte dela med mig av mina nya favoriter…

Hemmaglasserad kassler

2 msk mango chutney
1 tsk soja
1 msk olja

Mixa gärna mango chutneyn så att klumparna i chutneyn försvinner. Bara pensla på kasslern och in i ugnen ca 30 min på 200 grader, den sköter sig själv sen. Möjligtvis pensla på ett sista lager strax innan servering för det är så snyggt och gott.

Detta serverade jag med en kall sås:
5 dl gräddfil
1 liten burk ananas
1 äpple
1 päron
Kryddor: Curry, salt och svartpeppar.

Gör så här:
Tärna ananasen i mindre bitar, tärna äpple och päron och lägg de i citronvatten för att inte det skall bli bruna under tiden du skär frukten. Lägg i allt i gräddfilen och krydda efter egen smak.
Man kan även ta i majonnäs för att få extra smak(gillar själv inte majonnäs). Men smaken är som baken…
Detta serverade jag med kokt nypotatis och färsk svamp som jag stekte i glazen som blev över. Galet smaskigt!

Mumsig pastagratäng

Ingredienser:
ca 300 g tagliatelle
ca 350 g skivade färska champinjoner
ca 300 g tärnad kassler (kan även ha bacon eller skinka)
ca 200 g grovhackad färsk bladspenat
1 st finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar
200 g naturell Philadelphiaost
2,5 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1-2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
ca 2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra en ugnsfast form.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan champinjoner, kassler/skinka, spenat, lök och vitlök.
Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Blanda Philadelphiaost, grädde, crème fraiche och salt. Häll på mjölk så att det blir 8 dl vätska.
Smält smör i en kastrull och strö över mjöl.
Häll i ost- och gräddblandningen, rör runt medan det kokar upp.
Låt småkoka i ett par minuter.
Häll i pastan ugnsformen, häll sedan över svampröran och ostsåsen i formen, häll sedan över ostsåsen och till sist strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Nä, nu får det vara slut på receptutdelningen för idag. Dags att ut och äta på Mando Steakhouse…
Ha en underbar dag, mina vänner!

0 kommentarer: