söndag 10 april 2011

Cocosa!

Tips!
När jag var i Simrishamn i veckan bestämde jag mig för att gå och handla kokosolja som skall vara bra både för det ena och det andra. Tänkte göra lite reklam för den, så ni kan få se hur mkt man kan använda den till och till vad.
Info:
Kokosoljan används i kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Med andra ord blir det mesta av kokosoljans mättade lätt smältbart och snabbt omvandlat till energi p.g.s av sitt höga innehåll av Laurinsyra.

Cocosa – med en doft och smak från tropikerna! Nu finns det två kokosoljor, Cocosa Pure och Extra Virgin. Pure, utan smak och lukt, steker du med i din matlagning(Tål hög värme)och Extra Virgin används som kosttillskott eller som smakgivare i din matlagning. Kokosolja kan också användas för naturlig skönhet, som en hår inpackning, eller för torra läppar och hud.

Rekommenderat dagligt intag:

Som naturligt tillskott av nyttiga fettsyror: 1-3 matskedar per dag, kan intagas som den är, på brödskivan, smoothies eller. shaker, bakverk, som tillsats till maten efter stekning och kokning för att bevara vitaminer, mineraler och antioxidanter. Oljan kan förvaras i rumstemperatur; oljan blir flytande vid 24°C.
Vad är då skillnaden på Pure och Extra Virgin?
Jo, Extra Virgin är kallpressad och obehandlad och innehållet är därmed helt intakt näringsmässigt. Extra Virgin betyder att oljan kommer från den första pressningen som görs inom två timmar efter det att kokosnöten öppnats. Extra Virgin pressas skonsamt av det färska fruktköttet och kokosmjölken från handplockade kokosnötter när näringsinnehållet är optimalt. Extra Virgin bör inte användas som stekolja, då vitaminer, mineraler och antioxidanter försvinner vid upphettning. Pure är sparsamt raffinerad och har samma fettsyra innehåll som Extra Virgin, men med lite mindre vitaminer, mineraler och antioxidanter. Pure är framförallt en stekolja för matlagning.

Jag köpte en Cocosa Pure, har provat att använda den i matlagning, går hur bra som helst. Och provade även igår att smörja in mig med den som en hudlotion, snacka om att man fick babyhud. =)
Så jag skall även prova en dag att göra hårinpackning och kanske även baka något...
Den är hyfsat pris på Cocosa Pure: 95 kronor, Extra Virgin kostar mer pga. att den kommer från första pressningen.
Tycker att ni skall alla prova den! Finns att köpa i de flesta hälsokostaffärer.

0 kommentarer: