torsdag 15 september 2011

Hjärnan går på högvarv!


Hösten har verkligen kommit hit och det händer mycket omkring mig just nu, så om jag skriver lite snurrigt så är det därför...
I söndags provade jag och min sambo att experimentera med vår kamera och se vad man kan göra för fina bilder(se nedan). Jag fick mersmak och kollade andra objektiv...himla vad dyrt det är!!!
Så nu i framtiden kommer där nog lite häftiga bilder med i min blogg. =)



I söndags hade jag sådan energi, fastän jag hade varit på fest dagen innan. Hur är det möjligt? ;)
Så då blev det premiär för skinkstek. Lyckad och fruktansvärt god! =)


Ingredienser:

1 kg skinkstek
3 stora morötter
2 gul lök
1 röd paprika
12 st katrinplommon
1 burk konserverade champinjoner
2 st köttbuljong

Sås:
Lite kalvbuljong
3 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
Redning: potatismjöl+vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär grönsakerna och lök i grova bitar.
Krydda skinksteken med havssalt och svartpeppar. Bryn på hög värme, runt om i smör i varm gjutjärnsgryta. Häll i ca 6 dl vatten, tillsätt morötterna, löken, katrinplommonen och köttbuljongen.
Sätt in i ugnen och lägg lock på. Lägg inte i svampen och paprikan från början för att det blir bara mos av det då, vänta en ca 45 min. Stek färdigt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 70-75 grader, ta upp skinkan ur spadet och låt vila i ca 20 minuter i ugnsfolie innan den skärs upp. Ta upp grönsakerna och lägg de i ugnen på eftervärme, så de håller sig varma medans man gör såsen.
Av spadet gör du en god enkel sås;  häll i lite kalvbuljong, matlagningsgrädde, mjölk låt koka upp och red sedan med potatismjöl.
Skiva steken i tunna skivor och servera med grönsakerna, kokt potatis och en god sås.
Dags att slita sig från datorn...Ha en bra dag! =)

0 kommentarer: