torsdag 18 mars 2010

Melodifestivalen, fest och broccolisoppa…

Veckan som gått…

I lördags bar det först iväg till Lotta där kvällen började med följande: Kl. 19.00 åt vi på Thai restaurang i Tomelilla, det var supergod mat och mycket fick man. När man kommer till en thai-restaurang kan man inte låta bli att ta friterad banan med glass, hur än mätt man är. Vid 21.00-tiden när man var mätt och belåten var det fest hos Gustav med Melodifestivalen i bakgrunden. Tyvärr missade jag mycket, men såg i alla fall slutet och blev glad att rätt låt vann i år. =) Festen pågick och kul hade jag! Tjoho! Timmarna gick…
Sedan när klockan var ca 03.00 var det dags att sova…
På söndagen var man lite seg, hes röst (skrattat enormt mycket) och trött men med lite Sherlock Holmes och en påse lösgodis blev man piggare. Riktigt, riktigt bra film. En ”mörk” film men mycket välgjord med häftiga specialeffekter. Rekommenderas varmt!
Sedan har det varit lugna gatan hela veckan, har inte hänt något speciellt.
Sparar mina krafter tills på lördag.. Då blir det opv2's underligt underbara undersköterskor som kommer på besök och skall inviga den nya uppdateringen av Ultrastar Deluxe ( http://ultrastardx.sourceforge.net/ ) Det är likadant som Singstar, skillnaden är man behöver inte ett playstation för att kunna sjunga allsång.
Låter jag duktig? Skenet bedrar…
Det är sambon som har hjälpt mig, för jag är ju inte direkt en tekniknisse...
Veckans recept är en supersmarrig soppa:

Broccolisoppa

Ingredienser:
500 g Frysta broccolibuketter
1 Gul lök
1 msk Margarin
6 dl Vatten
2 Grönsaksbuljongtärningar
4 dl Keldasås Simply Cheese

Gör så här:

Skala och hacka löken i små tärningar. Stek löken mjuk i en kastrull.
Tillsätt sedan vatten och de 2 buljongtärningarna. Låt det koka upp.
Lägg i den frysta broccolin i kastrullen & låt den koka tills broccolin är mjuk. Använd sedan en mixer för att få det som en soppa. Tillsätt därefter keldasåsen och låt det koka upp under omrörning.
Servera med lite kokt broccoli, pecorino & gärna några franskbrödskivor med ost på som har varit i ugnen.
Smaklig måltid!

0 kommentarer: