fredag 14 januari 2011

Snö, snö, snö...

 Vårblomma!

Räklåda a la Britten!

Vintern håller i sig bra i år, visst är det mysigt med snö...MEN det får finnas gränser på hur mycket...
Nu vill jag ha vår! Julen åkte ut igår, så är det bara lite solksken på himlen som fattas.
Idag delar jag med mig ännu ett gott recept: Räklåda a la Britten!
 2 personer

Ingredienser:
4 st ägg
ca 300 g räkor
1/2 pkt långfranska
Dill (går bra med både torkad, fryst eller färsk)
Vit grundsås
 Kryddor: Vitpeppar och salt
Gör så här:

Koka äggen, så det blir hårdkokta, låtsvalna, skiva äggen kors och tvärs.
Smörj en ugnsform.
Gör en vit grundsås, häll i dill, räkorna, äggen och krydda efter smak.
Häll stuvningen i ugnsformen.Skär långfranskan i tärningar som läggs över ägg och räkstuvningen.
Ringla över lite flytande margarin över brödtärningarna.
Gratinera i ugn 250 grader tlls brödtäningarna blir rostade.

Receptet brukar jag göra på måfå, så måtten gör efter smak man vill ha.

Klockan tickar och det är dags att bege sig till jobb...
Ha en trevlig helg allihop därute! Kramis

1 kommentarer:

magdies sa...

hehe du det dröjer nog innan denna vår kommer :p