måndag 20 juni 2011

Asiatisk kycklingwok med cashewnötter!

Kycklingwok i mina nya skålar!

Idag har man varit ledig, men inga lugna stunder för det...
Men lyckades göra en ny maträtt med hjälp av matklubben, som var så god att jag måste dela med mig.
Titta bara på bilden ovan så förstår ni... ;)

Ingredienser:
2 st stora kycklingfiléer
2 cm färsk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
2-3 msk soja
1 msk färskpressad lime
1 tsk sambal oelek
3 schalottenlökar
150 g sockerärtor
1 burk minimajs
2 st pak choy
1/2 knippe gräslök
Potatismjöl till redning
50 g rostade cashewnötter

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka ingefäran och vitlöksklyftan fint. Riv citronskal.
Blanda ingefära, vitlök, citronskal och kyckling i en skål. Tillsätt soja, färskpressad lime och 1 tsk sambal oelek. Blanda väl, täck över och marinera 1 timme i kylen.
Skala och tärna schalottenlöken fint. Skölj och ansa pak choy och själken i fina bitar och bladen i lite tjockare skivor. Hacka gräslöken fint. Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Lägg i det marinerade köttet och woka 5 minuter på hög värme. Sänk värmen, tillsätt schalottenlöken och blanda väl. Tillsätt grönsakerna och woka 5-7 minuter. Smaka av med soja och resten av sambal oeleken. Häll i 2 dl vatten, red den med lite potatismjöl så såsen blir lite tjockare. Dekorera med rostade cashewnötter. Man kan både ha ris eller nudlar till denna rätt.

Ni som inte vet vad pak choy är:
Det är en grönsak, kallas "Kinesisk kål". Classic Pak Choy har vita knapriga stjälkar och mörkgröna blad, som båda är ätbara. Smaken av pak choy är mycket mild och mycket hälsosam. Den är rik på kalcium, liksom andra kålsorter, och dessutom har höga nivåer av vitamin A och C. Det finns att köpa på välsorterade affärer och i kinabutiker.

Nu skall jag göra lite annat, ha en bra kväll därute på nätet!

0 kommentarer: