måndag 2 januari 2012

2012 är här!


Dukning!


Barbord!


Trippelchokladterrin!


Min nyårsfrilla! =)


La paparazzi och min medhjälpare Magda!

God fortsättning på er alla! Hoppas att ni alla hade en trevlig nyårsafton och var pigga och glada igår... :P Nyår blev lyckad! =) Hade trevligt med god mat, god dricka och naturligtvis gott sällskap.
Men jag hade inte klarat det utan Magda och Patrik! Tack! <3
Lägger ut lite bilder, från i lördags. Idag har det bara varit städning på min lista, hade varit trevligt att ha en Harry Potter trollstav idag. ;)
Tänkte lägga ut 2 st riktigt goda pajrecept, som är att rekommendera.
Båda pajerna går att frysa in och bara värma upp.


Brie- salamipaj

Kycklingpaj

Ingredienser:
1 sats pajdeg (se nedan)
2 kycklingfiléer
1 msk smör
1 röd paprika
1 gul lök
1 broccolihuvud (kan även användra fryst broccoli)
1-2 tsk sambal oelek
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost
Salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör iordning pajskalet. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i smöret. Krydda med salt och peppar.
Skiva paprikan och löken. Dela broccolihuvudet i mindre buketter och förväll dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Fördela kycklingen och grönsakerna i pajskalet.
Blanda samman sambal oeleken, ägg, grädden och osten i en bunke. Salta och peppra.

Grundrecept på pajdeg:

Ingredienser:
200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
125 gram margarin
2 smk vatten

Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor pajform(folieform). Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.
Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

Brie-och salamipaj

Ingredienser:
1/2 rödlök
250 gram brie
75 gram salami
2 dl mjölk
2 ägg

Gör så här:
Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.
Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.

Nä, nu kan jag inte sitta här längre, måste få gjort lite annat idag. Imorgon kommer min kära pappa på besök. Då blir det bakning och matlagning som gäller.

Kram och jag önskar er alla ett gott 2012!

0 kommentarer: